JOHN B. AMOS CANCER CENTER

Piedmont Columbus Regional

2WR provided full architectural services for the renovation and expansion of the John B. Amos Cancer Center. The existing building and the expansion are visually "woven" together to create a strong material and architectural statement. Imagery of inspiration and donor recognition will be displayed in a seamless montage in the double height lobby. On the other side of the two-story wall, the patient journey is celebrated in a manner that is specific to the Columbus, GA region.

 

In addition to the Hope Heal Inspire wall, we have fused a palette that is rooted in nature that also acknowledges our local fabric. A bright warm neutral color will be supported via warm woods and areas of texture and color. Artwork will contain imagery of local elements and history.

 

Patient and staff comfort are taken into consideration by grounding the floor and carrying

some of the elements from the main entrance to tie the design throughout. Marble panels at the nurses station and stone inset recall the flow of the river and other organic elements. Color is used in curtains, divider walls, and allowing the exterior in.

 

 © 2019 2WR + Partners